Copaci îmbrățișați

În codrul de carpeni din Dealul Cetății (Bistrița) sunt răsfirați nenumărați copaci îmbrățișați. Nu sunt înlănțuiri simple, scurte, de bun-venit sau bun-rămas, ci uniuni ce înfruntă infinitul și care exprimă putere, protecție, siguranță, încredere, atenție, blândețe, bunătate, căldură…

Pentru a dărui și a primi, simultan, un grăunte de eternitate, îi putem imita practicând îmbrățișarea în fiecare zi. Strângerile sincere în brațe a celor dragi, îndelungate, puternice, împietrite, încărcate de tandrețe, cu sau fără cuvinte, cu sau fără mângâieri ori bătăi pe spate, privindu-ne în ochi sau cu capul așezat la pieptul ori pe umărul celuilalt alină dorul, alungă „norul”, luminează lumea și o înfrumusețează. Numai când ne cuibărim unul în brațele celuilalt, inimile noastre fac joncțiunea și aleargă în același ritm, amețite și ațâțate, bucuroase că sunt împreună.

Potrivind părțile într-un singur trup și conectându-l însă la muzică, dansul în doi, și mai ales tangoul, încorporează toată poezia îmbrățișării, înălțată parcă dincolo de litere, căci fiecare pas, fiecare gest, fiecare atingere exprimă cât o sută de cuvinte.

Alături, dintotdeauna și pentru totdeauna.
La bine și la rău, îmbătrânind împreună.
Acalmia zămislită de armonie.
Apropiere angelică.
Nevoia de îmbrățișare este acută, de parcă ar fi vorba de aer, de foc… de toate câte sunt așezate la un loc.
Atât de aproape… și zi, și noapte.
Îmbrățișarea înseamnă absorbire, adăugire, alipire cu ajutorul adezivului numit admirație.
Ușa de la altarul adorației pare să fie acuratețea îmbrățișării.
Îmbrățișarea este aluatul în care este asimilat alintul, astâmpărul, altruismul…
Îmbrățișarea este altitudinea afecțiunii. Sau poate chiar apogeul acesteia, când este atemporală, ardentă, cu alură de ancoră.

La cât mai multe și mai intense îmbrățișări tuturor!