Am fost acolo…

… în Insula Skopelos („magia verde” a Greciei), unde s-a filmat o parte din comedia romantică muzicală Mamma Mia.

Plaja Kastani
Biserica Agios Ioannis (în traducere Sf. Ioan de pe Castel), situată pe o stâncă ce răsare din mare, cărăruia ce urcă spre creștetul ei având o sute zece trepte săpate-n piatră.
Dacă în bisericile din Roma există obiceiul de a lăsa un bilețel cu dorințe de îndeplinit în pliurile statuilor ce reprezintă sfinți considerați făcători de minuni, în măslinul cel bătrân de lângă biserică (folosit și pe post de clopotniță) am aflat agățate felurite lucruri personale de-ale vizitatorilor: brățări, batiste, baticuri…, fiecare punându-și în gând o dorință ce rămâne vie acolo, spre desăvârșire, mereu la înălțime, lângă cerul parfumat de smirnă și tămâie.
Orașul Skopelos – împărăția lui ALB-ALBASTRU. Nu cred să fie vreodată iarnă acolo, dar decorul, curat ca laptele, pare permanent hibernal, de parcă în fiecare zi vine Crăciunul.

Nu o dată, când văd vara locuri inedite îmi încolțește în minte o întrebare: Cum o fi Crăciunul pe aici ? Și nu doar când sunt peste mări și țări, ci și în satele pitite prin Bărăgan ori în cătunele din munți, legate de civilizație cu poteci uitate, înierbate.

Se apropie Crăciunul… Să nu uităm că și pregătirile au farmecul lor, așa cum, în viață, prezintă importanță nu doar destinația, ci și drumul ce duce într-acolo.